هدف از سئوی محتوا چیست و چگونه به دست می آید؟ چرا تولید محتوای سئو مهم است و چگونه باید متن سئو بنویسید؟ اگر به تازگی وارد حوزه سئو و بهینه سازی محتوا شده باشید، اینها سوالاتی در ذهن شما ایجاد می شود. بگذارید از همان ابتدا به شما اطمینان دهیم: سئوی محتوا به هیچ وجه پیچیده و دشوار نیست! فقط باید نکات و فرآیند بهینه سازی محتوا را بدانید تا بتوانید محتوای سئوی با کیفیت تولید کنید.
در این مقاله قصد داریم شما را با نکات و اصول سئو در تولید محتوا آشنا کنیم. برای این کار فرآیند سئو محتوای سایت و نکات بهینه سازی محتوا را به عنوان بخشی از آموزش سئو محتوا برای شما توضیح می دهیم. پس با ما همراه باشید تا اصول ایجاد محتوای سئو پسند سئو را بیاموزید. بیایید با مفاهیم اولیه شروع کنیم و ابتدا به تعریف محتوای سئو بپردازیم. برای درک بهتر سئوی محتوا، پیشنهاد می کنیم ابتدا با مفهوم سئوی سایت آشنا شوید، برای این منظور پیشنهاد می کنیم مقاله سئو چیست را وبسایت خانوم سین مشاهده و مطالعه کنید.
محتوای سئو چیست؟
برای درک بهتر مفهوم سئو محتوا، لازم است ابتدا با مفاهیم سئو و محتوا آشنا شویم:
سئو به زبان ساده به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. در واقع سئو فرآیندی است که توسط آن سایت خود را بهینه می کنیم تا در موتورهای جستجو (مانند گوگل) بیشتر و در جایگاه های بالاتری دیده شود.
این فرآیند باعث ایجاد ترافیک بیشتر یا به عبارتی بازدیدکنندگان بیشتر وارد سایت می شود. این ترافیک از رتبه بندی سایت در کلمات کلیدی مختلف موجود در نتایج جستجو به دست می آید.
هدف اصلی بهینه سازی سایت، رقابت و کسب رتبه در کلمات کلیدی مختلف حوزه تجاری سایت است که با تکنیک ها، اصول تولید محتوا سئو و روش های مختلف انجام می شود.
مفهوم محتوا
منظور از محتوا، هرگونه اطلاعات یا تجربه ای است که در سایت قرار می گیرد و از این طریق در اختیار عموم قرار می گیرد. بیشتر محتوای وب به صورت متنی است و از طریق آن می توانید برای کلمات کلیدی مختلف رتبه بندی کنید.
بنابراین محتوا باید به صورت مفید و کاربر پسند و همچنین بهینه نوشته شود. در مورد بهینه بودن محتوای متنی با جزئیات بیشتری صحبت خواهیم کرد.
اهداف محتوای سئو
همانطور که گفته شد، محتوای سئو محتوایی است که با هدف رتبه بندی خوب در موتورهای جستجو نوشته شده است. با توجه به اینکه 92 درصد جستجوهای روزانه در موتور جستجوی گوگل انجام می شود، ما از این موتور جستجو به عنوان نماینده سایر موتورهای جستجو استفاده کردیم.
بنابراین هرجا که در این مقاله از گوگل صحبت می کنیم، منظور دیگر موتورهای جستجو نیز هست. علاوه بر این، در فرآیند تولید محتوای مبتنی بر سئو، هدف ما نباید فقط کسب رتبه بالاتر در گوگل باشد. محتوای ما باید برای مخاطب مفید و ارزشمند باشد و نیازهای او را برآورده کند. در واقع دو جنبه فنی و محتوایی وجود دارد که در هر محتوا باید رعایت شود تا بتوان به موفقیت و رتبه مناسب دست یافت.
بدون داشتن برنامه ریزی کافی برای تولید، توزیع و مدیریت محتوا، نمی توانیم در فرآیند تولید و بهینه سازی محتوای سایت موفق باشیم. به همین دلیل، قبل از شروع تولید محتوای مبتنی بر سئو، باید استراتژی خاصی را تدوین کنیم. در سند استراتژی محتوا، ما تعیین می کنیم که از چه محتوایی و چگونه برای رسیدن به اهداف تجاری و رفع نیازهای مشتری استفاده کنیم.
انواع محتوای سئو چیست؟
محتوا می تواند اشکال مختلفی مانند متن، تصویر، ویدئو، صوت یا ترکیبی از اینها داشته باشد، همانطور که گفتیم عمدتا با محتوای متنی سروکار داریم. برای نوشتن هر صفحه جدید سایت، تصمیم می گیریم از کدام قالب محتوا استفاده کنیم.
برای مثال، برای آموزش گام به گام نصب وردپرس، بهتر است از تصاویر بیشتر و متن کمتر استفاده کنید. همچنین میتوانیم انواع محتوا را بر اساس نوع تصمیم (عاطفی یا منطقی) و هدف مشتری (آگاهی از محصول یا خرید) دستهبندی کنیم.
البته ما نمی توانیم سئوی محتوا را برای تمام قالب های محتوای بالا انجام دهیم به همین خاطر، تمرکز خود را بر روی فرمتهایی از محتوا قرار دادیم که بیشتر از آنها استفاده میکنیم که قابل سئو کردن نیز هستند.
دسته بندی محتوای سئوی سایت
محتوای صفحه محصول: محتوای این صفحات شامل جزئیات و مشخصات محصولات و خدمات سایت است.
محتوای پست وبلاگ: پر استفاده ترین پلت فرم برای محتوای سئو، پست های وبلاگ است. بسته به حوزه فعالیت سایت، موضوع پست های وبلاگ می تواند هر چیزی باشد. از اخبار و مقالات عمومی و تخصصی گرفته تا آموزش ها و لیست های کاربردی.
محتوای صفحه ثابت: صفحاتی در سایت ها وجود دارد که به ندرت تغییر و به روز می شوند. صفحه «درباره ما» یکی از این صفحات است و مطالبی در این صفحه منتشر می شود.
محتوای صفحه فرود: این صفحات که صفحات فرود نیز نامیده می شوند، هنگام اجرای کمپین های تبلیغاتی مورد استفاده قرار می گیرند. یعنی این صفحات به گونه ای طراحی شده اند که کاربران پس از کلیک بر روی آگهی به این صفحه مراجعه کنند. البته صفحه فرود در سئو و فرآیند لینک سازی خارجی بسیار مهم است.
به این ترتیب با انواع محتوا آشنا شده ایم، اما برای هر یک از این صفحات، فرآیند سئوی محتوا چگونه است و چگونه انجام می شود؟
فرآیند سئو برای محتوای سایت چیست؟
به نظر شما چرا سئوی محتوای سایت یکی از قسمت های داخلی سئو سایت محسوب می شود؟ آیا این برای ما مهم است و آیا باید به تمام محتوای سایت خود ارجاع دهیم؟ یکی از اهداف ما در فضای دیجیتال ارائه و ارائه محصولات یا خدمات خودمان است.
اما مشکل این است که مشتریان بالقوه ما مستقیماً به دنبال خدمات یا محصول ما نیستند. آنها به دنبال راه حلی برای مشکل خود هستند. بنابراین محتوایی تولید می کنیم که مشکلات آنها را برطرف کند و در این بین محصولات و خدمات خود را ارائه می دهیم.
فرآیند سئو برای محتوای سایت چیست؟
بر همین اساس سئوی محتوای سایت را انجام می دهیم تا مخاطبان بیشتری بتوانند محتوا و در نتیجه سرویس یا محصول ما را ببینند و به این ترتیب ترافیک بیشتری به سایت منتقل شده و نرخ فروش افزایش می یابد. فرآیند بهینه سازی محتوای سایت به شرح زیر است:
1- قبل از ایجاد محتوای سئو، ابتدا موضوع را انتخاب می کنیم
برای شروع فرآیند سئوی محتوا، ابتدا باید موضوعی را انتخاب کنیم که مرتبط با حوزه کاری ما باشد و مخاطبان هدف ما به دنبال آن هستند. یعنی باید موضوعاتی را که مشتریان احتمالی ما در گوگل جستجو می کنند را پیدا کنیم و بتوانیم از طریق این موضوعات بازدید کننده را جذب کنیم.
اگر سند استراتژی محتوای مبتنی بر سئو را از قبل آماده کرده باشیم، انتخاب موضوع به یک کار ساده تبدیل می شود. زیرا تمامی موضوعات مرتبط با حوزه فعالیت ما در سند استراتژی محتوا نوشته شده است. اگر هنوز استراتژی محتوا ندارید، می توانید با تحقیق در مورد کلمات کلیدی شروع کنید.
انتخاب موضوع از چند جنبه بسیار مهم است. یک موضوع جذاب جذاب تر است و می تواند کاربران بیشتری را جذب کند. ضمناً موضوع باید بر اساس نیازهای اصلی و جاری مخاطب تعیین شود.
محتوای شما باید بتواند به سوالات و نیازهای مخاطب پاسخ دهد. به همین دلیل انتخاب موضوع مبنای تولید محتوای سئو شده است و باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید.
2- سئو و بهینه سازی محتوا را با تحقیق کلمات کلیدی شروع می کنیم
کلمات کلیدی چیست؟ کلمات کلیدی عبارات و مفاهیمی هستند که افراد در موتورهای جستجو تایپ می کنند تا آنچه را که به دنبال آن هستند بیابند. به عنوان مثال، اگر به دنبال خرید شلوار هستید، به احتمال زیاد در گوگل تایپ می کنید: "خرید شلوار جین مردانه/زنانه". اگرچه این عبارت از چند کلمه تشکیل شده است، اما یک کلمه کلیدی محسوب می شود. ما مجموع این کلمات کلیدی را کلمات کلیدی می نامیم.
فرآیند تحقیق کلمات کلیدی SEO
در تحقیق کلمات کلیدی ما عبارات و مفاهیم مرتبط با موضوع انتخابی خود و جستجو شده توسط مشتریان بالقوه خود را پیدا می کنیم. تحقیق کلمات کلیدی گام مهمی در سئو محتوا است.
در واقع سئو و بهینه سازی محتوا زمانی معنا پیدا می کند که محتوای خود را برای کلمات کلیدی مرتبط بهینه سازی کرده باشیم. پس از انتخاب کلمه کلیدی، نوبت به نوشتن محتوا می رسد. استفاده از کلمات کلیدی دارای قوانین و مقررات خاصی است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
اما به طور کلی استفاده مناسب از کلمات کلیدی در قسمت های مختلف یک محتوای متنی به خزنده های گوگل این امکان را می دهد که متوجه شوند شما صفحه مورد نظر را بر اساس شناسایی یک سری کلمات کلیدی خاص نوشته اید.
در نتیجه یکی از راه های اصلی شما برای بهینه سازی و رتبه بندی صفحات در فرآیند سئو، استفاده از کلمات کلیدی تکراری و مناسب در محتوا است. بنابراین به طور کلی تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی نیز بسیار مهم است.
3- بررسی مفهوم محتوا، کاربران از جستجوی خود چه انتظاری دارند؟
یکی از مواردی که بسیاری از نویسندگان وب در انجام آن ناکام هستند، بررسی مفهوم محتوا است. پس از انتخاب کلمه کلیدی، باید درک گوگل از واژه مورد نظر را ارزیابی کنید. مثلا شما یک مقاله کامل 10000 کلمه ای برای کلمه کلیدی مدل مانتو می نویسید اما هر چقدر هم صبر کنید در گوگل رتبه ای نمی گیرد. شما بیشتر نکات سئوی محتوا را دنبال کرده اید، پس مشکل چیست؟
وقتی کاربر مدل مانتو را جستجو می کند، در هنگام خرید به دنبال خواندن مقاله طولانی در مورد نکات مهم نیست! در واقع او فقط می خواهد تصاویر مرتبط را ببیند. به همین ترتیب، برخی از کلمات باید ویدیو یا پادکست داشته باشند تا در گوگل رتبه خوبی داشته باشند.
همانطور که می دانید به روز رسانی الگوریتم های گوگل به گونه ای است که کاربران می توانند حداکثر بهره را ببرند، پس مطالبی را که مخاطب پسندیده است را در سایت آپلود کنید.
4- با نوشتن مطالب کامل شانس رتبه خود را افزایش می دهیم
هدف ما از تولید محتوای سئو کسب جایگاه بالا در گوگل است. برای اینکه محتوای ما به جایگاه بالایی در نتایج جستجو دست یابد، نه تنها باید کیفیت بالایی داشته باشد، بلکه باید به طور جامع نوشته شود تا نیازهای کاربران را برآورده کند. در واقع، محتوای ما باید بهترین نتیجه برای هر جستجو باشد. یعنی وقتی کسی کلمه کلیدی را در گوگل جستجو می کند، محتوای ما باید تمام عناصر مربوط به آن کلمه کلیدی را پوشش دهد. تا کاربر پس از مطالعه مطالب ما نیازی به محتوای دیگری نداشته باشد. پس از نوشتن چنین محتوایی نوبت به بهینه سازی محتوا برای کاربر می رسد.
محتوای جامع اگر کافی و واقعا کامل باشد مطمئنا کاربرپسندتر است. اما اگر با هدف نوشتن مطالب جامع و با کلمات بیشتر سعی کنید شیت های غیر ضروری به محتوا اضافه کنید، در جلب رضایت کاربر ناکام خواهید بود و در نتیجه در رتبه بندی گوگل شکست خواهید خورد. پس مطالب کامل را فقط برای نوشتن موضوعاتی در نظر بگیرید که ظرفیت دارند.
5- بهینه سازی محتوا را برای کاربران در اولویت قرار می دهیم
اگر پس از باز کردن یک سایت با متن طولانی و جاسازی شده مواجه شدید چه کار می کنید؟ این احتمال وجود دارد که آن را نخوانید و آن را ترک کنید. بنابراین بسیار مهم است که محتوای خود را برای کاربران بهینه کنیم. گوگل هنگام تصمیم گیری برای اولین بار نمایش سایت، معیارهای زیادی را در نظر می گیرد و رفتار کاربر یکی از تاثیرگذارترین معیارها است.
اگر کاربران محتوای ما را دوست داشته باشند، گوگل ما را در نتایج برتر نشان خواهد داد. حتی اگر وضعیت سئو سایت ما خیلی خوب نباشد. بنابراین با اقدام، محتوا را برای کاربر بهینه می کنیم. پس از بهینه سازی محتوا برای کاربر، باید سعی کنیم از کلمات کلیدی به درستی در متن سئو استفاده کنیم.
تا اینجا متوجه شدید که تولید محتوای سئو چیست. پس همیشه کاربر را در اولویت قرار دهید و سعی کنید صرفاً برای بهینه سازی محتوا از نظر کلمات کلیدی، محتوا را در سایت تولید و منتشر نکنید. در عوض، باید سعی کنید کاربر و پاسخ دادن به سوالات او را همیشه در اولویت خود قرار دهید.
6- از کلمات کلیدی در محتوا استفاده می کنیم
در این مرحله از فرآیند سئوی محتوای سایت، سعی می کنیم محتوا را برای سئو بهینه سازی کنیم. این کار را با قرار دادن کلمات کلیدی و مفاهیم محتوا در قسمت های مختلف صفحه انجام می دهیم. هر صفحه در سایت ما بخش های زیادی دارد و باید سعی کنیم از کلمه کلیدی هر صفحه در این بخش ها استفاده کنیم.
عنوان مقاله، آدرس صفحه (URL)، عنوان متا، توضیحات متا و همچنین بدنه اصلی محتوا از بخش هایی هستند که باید از کلمات کلیدی استفاده کنیم. پس از استفاده از کلمه کلیدی در قسمت های بالا، محتوای ما برای موتورهای جستجو بهینه شده و می توانیم مطالب خود را منتشر کنیم.
توجه داشته باشید که همیشه نباید به هیچ وجه سعی کنید کلمات کلیدی را در قسمت های مختلف محتوا قرار دهید. شما باید تا حد امکان این کار را به صورت مستدل و طبیعی انجام دهید تا کاربر تحت تأثیر محتوا قرار نگیرد و گوگل ژست شما را به عنوان تخلف و سئو کلاه سیاه تشخیص دهد.
۷- محتوای سئو را در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذاریم
پس از انتشار محتوا باید محتوای خود را تبلیغ کنیم تا بیشتر دیده شود. بسته به حوزه ای که در آن فعالیت می کنیم، فضایی که در آن محتوای خود را تبلیغ می کنیم نیز تغییر می کند. به عنوان مثال، اگر در حال تولید محتوا در مورد آشپزی هستیم، احتمالاً تبلیغ محتوا در اینستاگرام بهترین گزینه است. اما اگر در حال انجام بازاریابی محتوای مبتنی بر سئو هستیم، شاید بهتر باشد از توییتر برای تبلیغ محتوا استفاده کنیم.
از طرفی وجود سیگنال اجتماعی یا ترافیک مستقیم از شبکه های اجتماعی باعث می شود که شما در گوگل قابل اعتمادتر باشید و در نتیجه صفحه شما رتبه بهتری کسب کند. بنابراین پیشنهاد می کنیم برای نتایج بهتر مطالب خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
8- در صورت لزوم لینک به منابع خارجی برای مطالعه بیشتر ایجاد می شود
لینک دهی خارجی یکی از مراحلی است که در فرآیند سئو محتوا دنبال می کنیم. لینک های خارجی لینک هایی هستند که صفحات دو سایت را به هم متصل می کنند. این بدان معنی است که ما ممکن است به منابع و سایت های دیگر در محتوای خود پیوند دهیم. اما چه زمانی باید این کار را انجام دهیم؟ به دو صورت:
وقتی محتوای مقصد به محتوای ما پیوند داده شود
محتوای مقصد به کاربر کمک می کند مشکل را حل کند و نیاز خود را برآورده کند
البته لینک های خارجی به لینک دادن به سایت های دیگر محدود نمی شود. پس از تولید محتوای ارزشمند سئو، سعی می کنیم از سایت های دیگر نیز لینک دریافت کنیم.
9- به منظور بهبود سئوی محتوای متنی از فایل های چند رسانه ای استفاده شد
متن رایج ترین قالب برای ارائه محتوا است، اما همیشه بهترین قالب نیست. در برخی موقعیت ها، یک تصویر می تواند مفهومی را منتقل کند که در صدها کلمه قابل انتقال نیست. ما از فرمت های دیگر محتوا مانند تصاویر و ویدئوها برای پاسخگویی سریعتر و آسانتر به نیازهای کاربر استفاده می کنیم.
یکی دیگر از مزایای استفاده از تصاویر و ویدیوها این است که محتوای ما را در قسمت تصاویر و ویدیوهای گوگل قابل مشاهده می کنند. با این کار جایگاه ما در نتایج افزایش می یابد و بازدید بیشتری خواهیم داشت. علاوه بر تصویر ویدیویی، میتوانیم محتوای خود را با افزودن صدا، اینفوگرافیک، جداول و نمودارها غنی کنیم.
تولید محتوای سئو شده را شروع کنید
در این مقاله سعی شده است نکات و اصول سئوی محتوا به تفصیل توضیح داده شود. با هم دیدیم که برای سئو باید هم به موتورهای جستجو و هم به نیاز کاربران توجه کنیم. به یاد داشته باشید، تحقیق کلمات کلیدی بخش مهمی از فرآیند سئو و تولید محتوا است. هنگام انجام تحقیقات کلمات کلیدی، هدف و نیت کاربر را کشف کنید و محتوایی مطابق با آن تولید کنید. همچنین از کلمات کلیدی در عنوان صفحه، عنوان، توضیحات متا، متا تگ ها و URL صفحه خود استفاده کنید.
محتوای خود را بر اساس یک ساختار استاندارد بنویسید و پس از انتشار لینک کنید. تنها کاری که برای سئوی محتوا باید انجام دهید این چند جمله است. اکنون که می دانید چگونه محتوا را بهینه کنید، وقت آن است که شروع به تولید یا بهینه سازی محتوا برای سایت خود کنید. اگر می خواهید تمام نکات سئوی محتوا را به صورت حرفه ای یاد بگیرید و از آنها برای رسیدن به بهترین نتایج صفحات وب سایت خود استفاده کنید. همچنین ممکن است بخواهید مقالات قدیمی خود را به روز کنید. ما دوست داریم از تجربیات شما در زمینه ایجاد محتوای سئو بشنویم. به نظر شما چه راه های دیگری می توانید سئو متنی محتوای سایت را بهبود بخشید؟
کلام آخر
می دانیم که امروزه در هر حوزه ای تعداد زیادی وبسایت وجود دارد که اغلب آن ها نیز در حال فعالیت و تلاش برای رسیدن به رتبه 1 تا 3 در موتورهای جستجو هستند امــا آنچه که مهم است ماندن در لینک های برتر است زیرا پس از رسیدن به جایگاه و رتبه برتر هر لحظه ممکن است رقیب جایگاه شما را تصاحب کند.
در این مقاله سعی شد تا مسئله آموزش سئو محتوا بصورت مختصر بررسی شود، اما در صورت هر گونه سوال و ابهامی می توانید از طریق وبسایت خانوم سین نظرات، سوالات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.
:: بازدید از این مطلب : 48
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1